Varför certifiera sitt företag eller verksamhet?

En certifiering är ett bevis på att just er verksamhet uppfyller vissa förutbestämda krav. Certifieringen ses bland kunder och konsumenter som en kvalitetssäkring vilket ger er verksamhet en konkurrensfördel. Företag som konkret kan visa på godkänd certifiering får ett stort försprång gentemot andra företag i samma bransch eftersom konsumenter och andra kunder blir alltmer medvetna och noggranna i sina val.

Kontrollen att regelverk för certifiering följs utförs av oberoende certifieringsorgan som i sin tur har kontrollerats och godkänts (ackrediterats) av Swedac.

 

 

Behöver er verksamhet stöd och vägledning genom certifieringsprocessen?

Sirius hjälper till under hela certifieringsprocessen med allt ifrån projektplanering till genomförande och revision för att er verksamhet ska kunna nå certifiering inom bland annat CSR och KRAV. Vi har god kunskap och erfarenhet från området och skräddarsyr våra tjänster för just era behov och mål.

KRAV certifieringen innebär att följa regelverket för KRAV som även omfattar EUs regler för ekologisk produktion. I jämförelse med EUs regler inom området har KRAV mer långtgående regler för till exempel klimat och social hänsyn. Enligt KRAVs regler räcker det inte med att produkterna är fria från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, de ska också vara framtagna under schyssta förhållanden för arbetskraften både vad gäller anställningsvillkor och arbetsmiljö. Läs mer om KRAVs mervärden på deras hemsida.

Det finns även andra certifieringar med CSR i fokus som kanske passar er typ av verksamhet bättre, hör gärna av er för att diskutera er verksamhets förutsättningar och mål.

 

KRAV_marke_RGB100213_ny_EU-eko-logo